Kezdőoldal / Blog / Miért kényeztesd a hajad selyemproteinnel?

Miért kényeztesd a hajad selyemproteinnel?

Miért kényeztesd a hajad selyemproteinnel?

Minden fodrász tudja a választ! Hogy megvédd a hajszálaid a roncsolódástól és a töredezéstől…

Megszámlálhatatlan összetevő bizonyította már, hogy hozzájárul a haj egészségéhez és az egyik ezek közül a selyem. De mi teszi olyan különlegessé a selymet? És miért játszik olyan fontos szerepet a hajápolási termékekben?

Nézzük!

De várjunk csak… Egyáltalán miért nevezzük hidrolizált selyemfehérjének?

A selyemproteint egy kéreg védi, így ebben a formában nem lehet folyékony termékekben alkalmazni.  A hidrolízis során ez a kéreg víz hatására felhasad, és alkalmas lesz a termékekben való használtra. 

Hogyan járul hozzá a hidrolizált selyemprotein a haj egészségéhez?

Minden fodrász tudja, hogy a haj elsődleges összetevője a keratin nevezetű fehérje. Talán azt is tudod, hogy ez a fehérje járul hozzá a haj erősségéhez, védelméhez. Amikor a hajszálak rendszeresen ki vannak téve kémiai hatásoknak és hőnek, a keratin összeomlik és a haj gyengévé válik, elveszíti rugalmasságát és még könnyebben töredezik. Ha szeretnéd vendégeidet mindezektől a kihívásoktól megkímélni – itt jön képbe a hidrolizált selyemfehérje!

Pár fontos tény: Selyemprotein

Összetevő típusa: aminosav

Miért felelős: erőt ad, védelmet és felelős a haj egészséges szerkezetéért

Legnagyobb hasznossága: hidratál és erősít

EWG osztály: 1

Melyek a legkiemelkedőbb előnyei a hidrolizált selyemfehérjének?

Amikor a haj fehérjéje károsodik, a haj gyengül, rugalmatlanná válik és hajlamos lesz a töredezésre. Fehérjét kell hozzáadnod, hogy fenntartsd az egyensúlyt és megőrizd a hajszálak egészséges állapotát.

A hidrolizált selyemprotein ciszteint tartalmaz, pontosan azt, amire szükség van a keratintermelés fellendítéséhez és a haj megerősödéséhez.

A hidrolizált selyemfehérje ellátja a hajszálakat új keratin fehérjékkel és ezáltal megerősíti a meggyengült hajat. Beszivárog a hajszálakba, belülről állítja vissza a haj megfelelő nedvességtartalmát és megerősíti a hajszálakat. Továbbá, mivel a selyemprotein az egyik leghatékonyabb rost, amikor a fehérje beépül a hajszálakba, létrehoz egy védőréteget minden egyes hajszál körül, így védelmezi azt a jövőbeni károsodástól. 

A hidrolizált selyemprotein semelyik másik fehérjéhez sem hasonlítható módon növeli a haj fényességégét, serkenti a haj rugalmasságát és segít megelőzni a haj roncsolódását.

Akár akarod, akár nem – a fehérje elengedhetetlen a haj egészségéhez…

…ahogyan a selyemfehérje is!

Mire számíthatsz, ha selyemproteint tartalmazó hajápolási termékeket használsz?

🤎Erősíted a hajszálaidat

🤎Hozzájárulsz a haj rugalmasságához, véded a hajat a töredezéstől

🤎Regenerálod a roncsolt hajszálakat és töredezett hajvégeket

🤎Segíted a hajszálak hosszabban tartó hidratáltságát

🤎Hozzájárulsz a haj puhaságához és selymességéhez

🤎Növeled a hajad fényességét

Miért van a NATULIQUE termékekben selyemprotein?

A NATULIQUE-nál mi mélyen tiszteljük a vegán életformát és szeretnénk kiállni az állatok jóléte mellett. A termékeken sosem végzünk állatkísérleteket és soha nem is fogunk! Hiszünk abban, hogy senkinek sem kell szenvednie a szépségért, ezért termékeink vegán minősítéssel rendelkeznek.

Mindeközben mi nem vagyunk kompromisszumképesek a funkcionalitást és a minőséget illetően sem. A hidrolizált selyemfehérje megtalálható néhány kiválasztott termékünkben, mivel fontos számunkra, hogy mindig a legmagasabb minőségű, legjobb termékeket biztosítsuk számodra. 

Egy jó példa

Az Anti-Hair Loss Conditioner (hajhullás elleni pakolás) bizonyítja a selyemprotein kiemelkedő előnyeit!

A termék mélyen behatol a fejbőrbe, hogy serkentse a hajtüszőket és megőrizze a hajszálak gyökereinek erősségét, miközben növeli a hajszálak vastagságát.

A selyemfehérje mellett a termék aloe vera levelének a levével és mandulaolajjal dúsított, amellyel mélyebben táplálja a hajat és feltölti vitaminokkal.  

Hasznosnak találtad cikkünket? Bízunk benne, hogy igen! Ha érdekelnek a további professzionális hajápolási tippek, akkor nézz körül cikkeink között!

Szakemberként érdeklődsz a termékeink iránt? Tájékozódj csatlakozási lehetőségeinkről és vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szerző: Mussini Henrietta

ugrás fel

NATULIQUE Slide

Messenger icon