Kezdőoldal / Blog / Úttörően a fodrásziparban – natúr hajápolás, kemikáliamentes hajfestés!

Úttörően a fodrásziparban – natúr hajápolás, kemikáliamentes hajfestés!

Úttörően a fodrásziparban – natúr hajápolás, kemikáliamentes hajfestés!

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül a tudatos, környezetbarát életmód, amely már elérte a fodrászipart is. Sokan választják a felesleges kemikáliáktól, káros összetevőktől mentes organikus termékeket, sőt, ma már a kemikáliamentes hajfestés is egyre keresettebb.

De először is nézzük csak, mik azok a leggyakrabban előforduló kemikáliák, melyektől jobb megóvnunk magunkat akár felhasználóként, akár szakemberként?

Parabének

A parabének gyakran használt tisztítószerek a samponokban, feladatuk a baktériumok elszaporodásának meggátolása. Fontos azonban tudni, hogy a parabének fitoösztrogének, melyek befolyásolják a hormonháztartás működését. A magas ösztrogéntartalmú élelmiszerek fogyasztása (mint például szója) számos tanulmány szerint növeli a rák kialakulásának kockázatát. Fontos tudni, hogy sok samponon a ”paraben free” megjelölés megtévesztő lehet, hiszen van rá esély, hogy másfajta kemikália helyettesíti azt. Ezért menjünk biztosra, és válasszunk organikus kozmetikumokat!

Mesterséges illatanyag

Miért rossz, ha egy termékben túl sok a szintetikus illatanyag? Ezek az összetevők nagyon durva bőrirritációt idézhetnek elő. Nem véletlen tehát, hogy a babáknak, illetve érzékeny bőrűeknek szánt termékekben csak minimális vagy – legtöbb esetben – semmilyen illatanyag sincs, ezek az igazi mindenmentes kozmetikumok! Azonban arra is fel kell hívnunk a figyelmed, hogy a 100%-ban natúr termékek összetevőlistájában a parfüm megnevezés kizárólag természetes illatanyagokat jelöl, így nem kell attól tartanod, hogy ezek a termékek az illatanyagok miatt irritációt okozhatnak.

Ammónia

Miért is veszélyes ez az anyag, és miért fontos, hogy elkerüld?

A festékgyártók már régóta használják az ammóniát a termékeikben mert egyrészt az ammónia képes eltávolítani a meglévő hajszínt, másrészt pedig képes megnyitni a haj felső rétegét (a kutikulát) megkönnyítve a színező pigmentek bekerülését a hajszerkezetbe.

Néhány évvel ezelőttig, amíg meg nem jelentek az ammóniamentes hajfestékek, az ammónia elengedhetetlen alkotórésze volt a hajfestékeknek, mert csak ezzel lehetett elérni radikális színváltoztatásokat, biztosítani a hosszantartó fedést, illetve az ősz hajszálak teljes színezését.

Azonban az ammónia és a víz találkozásakor ammónium-hidroxid keletkezik, amely erősen irritáló hatású a bőrre nézve. Az ammóniát tartalmazó hajfestékek felvitele során, a festék közvetlenül a fejbőrrel kerül érintkezésbe, melynek során felszívódik a fejbőrön keresztül és bekerül a véráramba is. A fejbőrrel való közvetlen érintkezés irritációhoz vagy rosszabb esetben egyenesen allergiás reakciókhoz vezethet.

Gyakori tünet a fejbőr kipirosodása, viszketése, vagy égető érzése. További veszély még az ammóniát tartalmazó hajfesték felvitele közben jelentkező ammónia kipárolgás, ami irritálhatja a szemeket, a torkot, az arcüreget és a tüdőt. Extrémebb esetekben akár légzési nehézségeket is okozhat, illetve kedvezőtlen hatással van a már meglévő felső légúti megbetegedésekre nézve is. Ez a probléma persze nem csak a vendégeket, de sajnos a szakembereket is érinti, hiszen szinte egész nap ezeket a káros anyagokat lélegzik be, és dolgoznak velük. Ezen vegyszerek miatt a fodrászok fokozottan ki vannak téve a rákos megbetegedések kockázatának amit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Rákkutatási Hivatala (IARC) is megállapított.

Emellett az ammónia nem csak az emberre nézve káros, de komoly veszélyt jelent az állat- és növényvilág számára is. Az óceánokba keveredve sajnos a tengeri élővilágot is képes megmérgezni. Ammóniamentes hajfestékek választásával te is hozzájárulhatsz magad és környezeted védelméhez is!

Jó neked, jó a vendégednek!

 

A Natulique az első cégcsoport a piacon, amely vegán, organikus, állatkísérlet-, PPD , mesterséges illatanyag-, ammónia- és parabénmentes  haj- és fejbőrápoló termékeket kínál.

A Natulique egy feltétellel döntött a natúr hajfestékek fejlesztése és forgalmazása mellett: ha azok 100%-ban tiszta és igazolt termékek, a Natulique igazoltan organikus hajápoló termékeihez hasonlóan. Innentől a Natulique lett a világ első cége, amely a hajfestékekben is a természetes és organikus hatóanyagok használatát támogatja. Így született meg a Natulique által, az első 98,02%-ban kemikáliamentes hajfestés, kizárólag igazolt és természetes eredetű összetevőkből.

Kemikáliamentes hajfestés és organikus hajápolás – 360 BIOCERT szabvánnyal

 

A 360 BIOCERT egy olyan követelményrendszert jelöl, amely felülmúlja a kozmetikumokra vonatkozó hagyományos szabályokat. A gyártás során kizárólag környezetbarát összetevőket használ, és felhívja a figyelmet a kiemelkedő minőségű ökológiai organikus hatóanyagokra.

A Natulique kemikáliamentes hajfestés előnyei?

 

A Natulique a legkíméletesebb hajfesték a világon, 100%-ban ammóniamentes, mégis kiemelkedő teljesítményű. Képes a fehér vagy ősz hajszálak 100%-os elfedésére, illetve akár négy árnyalatot is világosít a természetes hajszínen. A Natulique termékcsaládja egy rendkívül tartós, mégis 98,02 %-ban kemikáliamentes hajfestés lehetőségét kínálja a tudatos vendégek és fodrászok számára. Kifejezetten ajánlott érzékeny fejbőrű és gyengébb hajminőséggel rendelkező vendégek számára is.

Az érzékelhető gyengédség és a nagyszerű eredmények a különböző kiváló minőségű olajos bázisú organikus kivonatoknak és natúr olajkivonatoknak köszönhetőek, amelyek használata megvédi a haj szerkezetét a festési folyamat közben.


Organikus natúr összetevők és olajok:

🌿hidrolizált búzafehérje

🌿jojoba olaj

🌿sárgabarackmag olaj

🌿szőlőmag olaj

🌿őszibarackmag olaj

🌿napraforgómag kivonat

🌿igazoltan organikus argán olaj

🌿igazoltan organikus shea vaj

🌿esszenciális grapefruit olajok

🌿igazoltan organikus esszenciális citromolajok

🌿igazoltan organikus esszenciális narancsolajok


Számolj le te is a felesleges kemikáliákkal és próbáld ki a vegán, organikus, állatkísérlet-, PPD-, mesterséges illatanyag-, ammónia- és parabénmentes  Natulique termékeket, valamint a 98,02%-ban kemikáliamentes hasfestést, melyek hamarosan elérhetőek lesznek a szakemberek számára! Tegyél ma a jövődért, és óvd meg magadat, vendégeidet és a bolygónkat is!

Próbáld ki Te is az elsők között, a Szabó Imre szalonokban vagy a vidéki referencia szalonjainkban!

Szerző: Horváth Rebeka

ugrás fel

NATULIQUE Slide

Messenger icon