0
0
Subtotal: 0Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

hajgyógyászat (1)

Különböző hajtípusokkal és fejbőrtípusokkal találkozhatunk, nem lehet mindenkinek vastag szálú, dús hajkoronája, sokan vékony szálú, ritka hajjal élnek. Azt azonban biztosan állíthatjuk, hogy nem nevezhető egészséges fejbőrnek a zsíros, korpás, száraz, esetleg gyulladt fejbőr. A fejbőr problémák kezelhetőek, de a betegnek sok mindenre oda kell figyelnie. Megfelelő termékek használata, életmódváltás, stressz csökkentése valamint a haj és fejbőr hatékony kezelésére.

A fejbőr probléma stádiumai

1. stádium tünetei

Diszkomfortérzet a fejbőrön, a fejbőr túl gyors zsírosodása, fejbőr kiszáradása, korpás tünetek, viszketés, enyhe bőrpír, átlagosnál több hajhullás.

2. stádium tünetei

Erős zsírosodás, erős kiszáradás, erősen zsíros hajtő és száraz hajvég, folyamatos korpásodás, égető, viszkető fejbőr, érzékenység minden kemikáliára, ciklikusan ismétlődő vagy nem szűnő tünetek, intenzív vagy ciklikus hajhullás, szemmel látható androgén alopecia.

3. stádium tünetei

Szemmel látható problémák, komoly mentális, pszichés teher a betegen, kisebesedett, irritált fejbőr, intenzíven vagy foltokban hulló haj, erős korpásodás, pakkosodás, kéregtelenítéssel is nehezen leszedhető felhám, szaga van a fejbőrnek, előrehaladott androgén alopecia vagy foltos hajhullás egybefüggő foltokkal.

Hogyan kapcsolódik össze a hajgyógyászat és hajfestés a Natulique termékeivel

Fodrász szakemberként szeretnénk egy hosszútávú és tartós megoldást nyújtani abban az esetben is, amikor a vendég hajgyógyászati problémák okozta tüneteket, vagy hajfesték okozta allergiát tapasztal, így mellőznie kell a hajfestést, pedig szüksége lenne rá.

Sokszor felmerül a kérdés, de mégis hogyan?

Naponta akár öt-hat vendéggel is találkozunk, akik közül minden negyedik küzd enyhe, vagy komolyabb haj- és fejbőrproblémával. Ilyen például, a száraz vagy éppen zsíros fejbőr, a fénytelen haj, a töredezett hajvégek, vagy akár az ősz hajszálak.

A hajfestés szükségessége ezekben az esetekben sem elhanyagolható, ezért ismereteink bővítése a natúr hajfestés alkalmazási módjait illetően, napjainkra létfontosságúvá vált.

Milyen hajgyógyászati problémákkal találkozhatsz szalonodban aminél kizárólag organikus hajfestékkel szabad festeni vendéged haját?

Zsíros

A zsíros fejbőr és túlzott faggyútermelés lehet egy probléma, aminek jellemzői: a megnövekedett faggyúkiválasztás, aminek egyik tünete a korpásodás. A megnövekedett faggyútermelés a haj túlzott zsírosodásához vezet. A fokozódó faggyútermelődés miatt felgyorsul a sejtelhalás folyamata. A túltermelődött zsír összetapasztja a fejbőr elszarusodott sejtjeit, így azok nem peregnek ki a hajszálakból, hanem megragadnak a fejbőrön. Ez okozza aztán a korpásodást. A seborrhoea másik tünete a nagyon gyakran jelentkező, fokozott hajhullás.

Száraz

A száraz fejbőr a csökkenő faggyúelválasztás hatására alakul ki, emiatt a száraz haj fakó, kemény tapintású, érdes felületű, fénytelen, nehezen formálható. A frizura nem tartós, a hajvégek világosabbak. A haj nehezen fésülhető, fésülés közben serceg, a hajszál vége töredezett, szétvált. A korpásodást egy gomba fokozott jelenléte okozhatja, amely a fejbőrbe ugyan nem tud behatolni, de fokozza a bőr felső rétegének hámlását. A korpásodásnak lehetnek speciális fajtáji is: sebborrheás bőrgyulladás, pikkelysömör, ekcéma. Ezeknek a problémáknak a kezelése komolyabb szakmai tudást és felkészültséget igényel!

Hajhullás

Kétféle hajhullást különböztetünk meg: normális, illetve kóros hajhullást. A kóros hajhullások közé tartozik a hormonális hajhullás, a diffúz hajhullás, foltos hajhullás és a teljes testszőrvesztés, de lehetnek speciális hajhullás típusok is: gombás fertőzésektől, fizikai roncsolástól, daganat vagy autoimmun betegségtől kialakult hajhullás.

Autoimmun

A foltos kopaszodás más néven Alopecia areata egy autoimmun betegség, amely a haj kihullását okozza, gyakran kör alakú csomókban. A tünetek közé tartozik még a rövid idő alatt sok hajvesztés és hideg időben több hajhullás. Az autoimmun betegségek közé tartozik még a pikkelysömör is. A gyulladás legfőbb jele a bőrön előforduló pikkelyszerű megvastagodás, amit körül gyakran pirosas foltok jelennek meg. A bőrsejtek átlagosan 1 hónap alatt növekednek és kicserélődnek, pikkelysömörös betegek esetében ez a folyamat mindössze pár napot vesz igénybe, és ez okozza a bőrfelület megvastagodását. Bármely életkorban, bármely nemnél előfordulhat, megjelenése méretben és alakban is változó.

Natulique Natúr színek

A Natulique Natúr színek kollekciója a legkíméletesebb, 100% ammóniamentes, kiváló teljesítményű professzionális hajfestékeket tartalmazza 76 lenyűgöző színárnyalatban, 98,02%-ban természetes összetevőkből.

Az eredeti Natulique Natúr Színek a legjobb ammónia-, parabén- és SLS-mentes hajfesték, amellyel eddig találkozhattál. Ezenkívül, a PPD-mentesség vagy a PPD rendkívül alacsony szintje a termékekben biztosítja a hajfesték biztonságos használatát és gyengédségét.

Az érzékelhető gyengédség és a nagyszerű eredmények a különböző kiváló minőségű olajos bázisú organikus kivonatoknak és natúr olajkivonatoknak köszönhetőek, melyek megvédik a haj szerkezetét a festési folyamat közben.

 

A hajfestékallergia 3 típusa

I. típus

Amikor gyakorlatilag a hajfesték felkenése után 48 órán belül megtörténik az allergiás reakció és egyértelműen köthető a hajfestéshez. Tünetei: bőrpír, viszketés, hólyagok, sebek, gyulladás, korpásodás, hajhullás.

II. típus

Amikor csak nagyon minimálisan vannak jelen a tünetek vagy nincs is, csak idővel pár hét/hónap/év folyamatos festés után elkezdődik a fejbőrszárazság vagy épp túlzsírosodás, viszketés, hámlás, hajhullás. A fejbőr pH-ja változik, túlszaporodik egy gombafajta. A tünetek skálája nagyon széles. Mivel maga a festés nem okozott allergiás reakciót, így szinte sosem kötik a hajfestékhez, és máshol keresik a problémát. Ezért a hajgyógyászati vendégeknél azonnal le kell állni a normál hajfestéssel, ha ilyen tüneteket észlelünk, illetve kemikáliákkal dúsított ápoló termékekkel is!

III. típus

Amikor 10- 20 év hajfestés után telítődik a szervezet a kemikáliákkal és a 40 éves kor körül kezdődnek a problémák. A hajfestékekben megtalálható kémiai anyagok hosszú távú használata ugyanis a hajhagymák elsorvadását okozhatja, amelyet nagyon nehéz pontosan diagnosztizálni. Mégis mi a megoldás ha szükségünk van a hajfestésre? Természetesen soha nem lehet egy olyan megoldás jó, amely tovább rontja a vendég pszichés állapotát, márpedig ha valakinek 5 centiméteres ősz lenőtt hajjal kell emberek közé menni, annak biztosan nincsen építő jellege a lelkivilágára nézve!

A bőrtesztelés módszere

Kérdezd meg a vendégeket, hogy korábban reagáltak-e rosszul hajfestékekre vagy úgy általában volt-e bármilyen allergiás reakciójuk. Keverj össze egy kis mennyiséget a kiválasztott színből egy nemfémes edényben, és vidd fel arra a területre, ahol a tesztet el szeretnéd végezni. Fedd le a területet tapasszal, és hagyd hatni 24-48 órán át. Azonnal mosd le a tesztet, ha bármilyen irritáció vagy égés lép fel. Javasoljuk, hogy tájékoztasd a vendéget erről, és közöld vele, hogy tájékoztassa a fodrászt a teszt eredményéről, legyen az pozitív vagy negatív.
Fontos: soha ne kezdd el a hajfestést, amíg a teszt negatív eredményt nem kapott (= nincs irritáció)

Zero 100%-ban PPD mentes hajfesték

De ez még nem minden! A Natulique ZERO – 100%-ban PPD mentes hajfesték feljesztését a bőrallergiák globális növekedése szorgalmazta elsődlegesen. A ZERO termékcsalád a PPD-re kimagaslóan érzékeny vendégek számára is elérhetővé teszi a Natulique hajfestékeket. A ZERO festék tökéletes választás az 1-es típusú hajfesték allergiával rendelkező vendégek számára.

Regenerálja a hajszerkezetet, kíméletes a fejbőrhöz, 100%-ban képes elfedni az ősz hajszálakat, használatával fényes, ápolt és egészséges lesz a haj, életteli divatszíneinek köszönhetően pedig bármelyik trend (például balayage, babylights, airtouch) kielégíthető. A természetes hajszínen akár négy árnyalatot is képes világosítani, roncsolás nélkül. Használatával minimalizálható a fejbőrbetegségek kialakulásának és a hajszerkezet roncsolódásának esélye. Finish hajápoló termékeivel folyamatosan biztosítani tudja a haj, – illetve a fejbőr egészségének megőrzését, a szalonkezelés során megszokott minőségben.

Mire figyelj oda a hajfestés során?

1. Bőrteszt

A bőrteszt fontos lépés a hajfestés előtt, mivel segít elkerülni az esetleges allergiás reakciókat. Ez a teszt lehetővé teszi számunkra, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a festék nem okoz irritációt vagy bőrkiütést. A bőrteszt során kis mennyiségű festéket viszünk fel a bőrünkre, és figyeljük meg, hogy van-e bármilyen negatív reakció.

2. Fejbőr állapota

A hajfestés előtt fontos, hogy a hajunk 4-5 napig zsíros maradjon. Ez azért van, mert a zsíros haj segít megvédeni a fejbőrt és a hajszálakat a káros vegyszerektől, amelyeket a festék tartalmazhat. A zsír egyfajta védőréteget képez, amely megakadályozza, hogy a festék közvetlenül érintkezzen a fejbőrrel, így csökkentve az esetleges irritáció vagy égési érzés kockázatát.

4. Dehidratáció kezelése

A hajfestés előtt a dehidratáció kezelése rendkívül fontos, különösen akkor, ha a vendég fejbőr problémával küzd. A hajfestékben található vegyszerek és a festési folyamat kiszáríthatja a hajat és a fejbőrt is. Ha már eleve problémás a fejbőr, például viszketés vagy korpásodás jelentkezik, akkor még inkább óvatosnak kell lenni. A dehidratáció kezelése segít megőrizni a fejbőr hidratáltságát és egészségét, így csökkentve a festéssel járó káros hatásokat.

3. Megfelelő hajmosás

A hajfesték megfelelő kiöblítése rendkívül fontos lépés a hajfestés folyamatában. A vegyi anyagokat alaposan el kell távolítani a hajból, hogy elkerüljük a felesleges maradványokat, károsodást és az esetleges oxidációt. Különös figyelmet kell fordítani a tarkó részhez, a hajmosás során.

Ammóniamentes aktivátorok

A NATULIQUE 100% ammóniamentes előhívó rendkívül magas lanolintartalmú gyengéd oxidáló szer. Természetes védelmet nyújtanak a hajnak és megnövelik a hajszálak nedvességtartalmát, mélyen hidratálnak. 

A lanolin egy olyan anyag, amelyet a bőr könnyen felszív, de néhány ember érzékeny lehet rá. A Vegán 6%-os aktivátor jó alternatíva azok számára, akik lanolinra érzékenyek.

Elérhető formulák

1,5% Volume 5

3% Volume 10

6% Volume 20 (VEGAN) NO lanolin

6% Volume 20

9% Volume 30

12% Volume 40

Válaszd a megbízhatóságot
dönts az organikus mellett kevesebb
kemikáliával és több natúr hatóanyaggal

Hajhullás elleni csomag

Klinikailag igazolt hajhullás elleni szisztémán alapuló, hajhullás elleni csomag, a hajhullás leküzdésére, megelőzésére és a hajnövesztés serkentésére.

A korszerűsített skandináv hajhullás elleni BioScience az Apigenin, Oleanolsav és egyéb hatóanyagok elegyével hat molekuláris szinten, és hatékonyan fellép a hajhullás ellen, erősíti a hajat és serkenti az új hajszálak növekedését.

hajgyógyászat (3)

Hogyan hat a hajhullás elleni csomag?

A csomag tartalma

Natulique Anti-Hair Loss Shampoo

Kattints rá!
Igazoltan organikus összetevőkből álló sampon a hajhullás megelőzéséért és a hajnövesztés serkentéséért. Stimulálja a hajhagymákat, miközben megerősíti a hajszálakat és serkenti az új hajszálak növekedését. Prémium minőségű összetevő-válogatás segíti a hatóanyagok bejutását a fejbőr mélyebb rétegeibe, erősíti a hajhagymákat és megvastagítja a hajszálakat. A gyömbér, rózsavíz és aloe vera tartalmú sampon.
Megnézem!

Natulique Anti-Hair Loss Conditioner

Kattints rá!
Igazoltan organikus aloe vera, mandulaolaj és olíva kivonatot tartalmazó pakolás, amely segít megelőzni a hajhullást és serkenti a természetes hajnövekedést molekuláris hajhullás elleni BioScience technológia segítségével. A prémium minőségű hatóanyag-válogatás segíti az összetevők bejutását a fejbőr mélyebb rétegeibe, így serkenti az új hajszálak növekedését, megerősíti és vastagítja a hajhagymákat. Az egyedi Anti-Hair Loss pakolást nők és férfiak számára is ajánljuk.
Megnézem!

Natulique Anti-Hair Loss Serum

Kattints rá!
Klinikailag igazolt hajhullás elleni szérum, amely segít megelőzni a hajhullást és stimulálja a hajnövekedést molekuláris hajhullás elleni BioScience segítségével. Jótékony hatóanyagokkal segíti a szérum bejutását a fejbőr mélyebb rétegeibe, ahol stimulálja a hajhagymákat, megerősíti a hajszálak gyökerét és megvastagítja a hajszálak vastagságát. Tudományosan megalapozott hajnövesztő formula.
Megnézem!

Scalp brush

A NATULIQUE  Scalp Brush egy praktikus fejbőrmasszírozó kefe puha és rugalmas sörtékkel, amelyek hámlasztó és stimuláló tulajdonságokkal is rendelkeznek. Fokozza a vérkeringést a fejbőrben és elősegíti a haj növekedését.

Felveszi a harcot a korpásodással, fokozza a vérkeringést és a haj vitalitását. A kefe javítja a fejbőr egészségét azáltal, hogy eltávolítja az elhalt hámsejteket, a szennyeződéseket és a hajformázó termékeket. Erősíti a hajhagymákat, ami fényesebb és egészségesebb hajat eredményez. A kefe hatékonyan kezeli mind a száraz, viszkető, mind a zsíros fejbőrt  megkönnyebbülést és egyensúlyt biztosítva. Használható nedves  vagy száraz hajon, és jól párosítható a NATULIQUE hajhullás elleni termékekkel, intenzív fejbőrkezeléssel, valamint  samponokkal és balzsamokkal.

hajgyógyászat (2)
hajgyógyászat (1)

Intenzív fejbőrkezelés

Intenzív fejbőrkezelés vegánbarát karbamiddal, amely hatékonyan puhítja a hajat, javítja a hajszerkezetet és ápolja a száraz, irritált, érzékeny, viszkető fejbőrt. Segít visszaállítani a bőr és fejbőr megfelelő nedvességtartalmát és nedvességmegőrző képességét. Hidratálja és puhítja a bőrt, ezáltal csökkenti feszességét és az irritációt. A pakolás segít leküzdeni a száraz és/vagy zsíros korpásodást és gyulladáscsökkentő hatású. Nyugtatja a viszkető fejbőrt már az első használat után. Rendszeres használatával teljesen megszabadulhatunk a kellemetlen korpától. Segít leküzdeni az ekcémát és a pikkelysömört.

Intenzív hajpakolás

A Natulique mélytápláló intenzív hajpakolás kiváló jótékony hatóanyagokkal gondoskodik a haj egészségéről és természetes fényéről. A pakolásban található zsírsavak és lipidek erősítik a hajat és segítenek bezárni a hajszálak szerkezetét. Napvédő hajpakolásnak is kiváló. Mandulaolaj, napraforgómag olaj, argán olaj és shea vaj tartalmának köszönhetően puhítja a hajat és gondoskodik a haj és fejbőr egészségéről.

Innovatív hajregeneráló formula igazoltan organikus avokádó olajjal, acai gyümölccsel, gránátalmával és aloe verával, amely kiválóan hidratálja, táplálja és kondicionálja a hajat.

hajfiatalító permet

REJUVENATING HAIR MIST

Kellemes illatú, organikus, frissítő hatású hajerősítő, hidratáló és hajpuhító permet mindennapos használatra az egészséges hajért és fejbőrért. Szalon- és otthoni használatra egyaránt ajánlott. Felfrissíti a száraz és fakó hajat a nap bármely időszakában. Áfonya, grapefruit, kókuszvíz és búzacsíra segítségével segít visszaszerezni a haj életerejét és gyönyörű természetes megjelenését. Magas koncentrátumú jótékony összetevőket tartalmaz, antioxidánsokat és vitaminokat, amelyek erősítik a hajszálakat, védik a fejbőrt és hajat a külső káros tényezőktől.

hajfiatalító permet

ROOT LIFTER VOLUME TONIC

Igazoltan organikus hajtőemelő, hajdúsító tonik, amely azonnali tartást biztosít a hajnak akár 24 órán keresztül. Pár gyors fújással dúsabb hatást biztosít a hajnak, kiváló megoldás vékonyabb szálú, lelapuló hajra. Lenyűgöző, természetes hatás órákon keresztül minden típusú hajnak. Ragacsosság- és merevség-mentes.