0
0
Subtotal: 0Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

hajfestés és hajgyógyászat oktatás (1)
hajfestés és hajgyógyászat oktatás

A NATULIQUE Hungary és a Szabó Imre Hair & Beauty közös víziójából született meg Magyarország leginnovatívabb és egyedülállóan exkluzív oktatássorozata.

Hogyan kapcsolódik össze a hajgyógyászat és hajfestés a Natulique termékeivel

Fodrász szakemberként szeretnénk egy hosszútávú és tartós megoldást nyújtani abban az esetben is, amikor a vendég hajgyógyászati problémák okozta tüneteket, vagy hajfesték okozta allergiát tapasztal, így mellőznie kell a hajfestést, pedig szüksége lenne rá.

Sokszor felmerül a kérdés, de mégis hogyan?

Naponta akár öt-hat vendéggel is találkozunk, akik közül minden negyedik küzd enyhe, vagy komolyabb haj- és fejbőrproblémával. Ilyen például, a száraz vagy éppen zsíros fejbőr, a fénytelen haj, a töredezett hajvégek, vagy akár az ősz hajszálak.

A hajfestés szükségessége ezekben az esetekben sem elhanyagolható, ezért ismereteink bővítése a natúr hajfestés alkalmazási módjait illetően, napjainkra létfontosságúvá vált.

hajfestés és hajgyógyászat oktatás (1)

Milyen hajgyógyászati problémákkal találkozhatsz szalonodban aminél kizárólag organikus hajfestékkel szabad festeni vendéged haját?

hajfestés és hajgyógyászat oktatás (1)

Zsíros

A zsíros fejbőr és túlzott faggyútermelés lehet egy probléma, aminek jellemzői: a megnövekedett faggyúkiválasztás, aminek egyik tünete a korpásodás. A megnövekedett faggyútermelés a haj túlzott zsírosodásához vezet. A fokozódó faggyútermelődés miatt felgyorsul a sejtelhalás folyamata. A túltermelődött zsír összetapasztja a fejbőr elszarusodott sejtjeit, így azok nem peregnek ki a hajszálakból, hanem megragadnak a fejbőrön. Ez okozza aztán a korpásodást. A seborrhoea másik tünete a nagyon gyakran jelentkező, fokozott hajhullás.

hajfestés és hajgyógyászat oktatás (1)

Száraz

A száraz fejbőr a csökkenő faggyúelválasztás hatására alakul ki, emiatt a száraz haj fakó, kemény tapintású, érdes felületű, fénytelen, nehezen formálható. A frizura nem tartós, a hajvégek világosabbak. A haj nehezen fésülhető, fésülés közben serceg, a hajszál vége töredezett, szétvált. A korpásodást egy gomba fokozott jelenléte okozhatja, amely a fejbőrbe ugyan nem tud behatolni, de fokozza a bőr felső rétegének hámlását. A korpásodásnak lehetnek speciális fajtáji is: sebborrheás bőrgyulladás, pikkelysömör, ekcéma. Ezeknek a problémáknak a kezelése komolyabb szakmai tudást és felkészültséget igényel!

hajfestés és hajgyógyászat oktatás (1)

Hajhullás

Kétféle hajhullást különböztetünk meg: normális, illetve kóros hajhullást. A kóros hajhullások közé tartozik a hormonális hajhullás, a diffúz hajhullás, foltos hajhullás és a teljes testszőrvesztés, de lehetnek speciális hajhullás típusok is: gombás fertőzésektől, fizikai roncsolástól, daganat vagy autoimmun betegségtől kialakult hajhullás.

hajfestés és hajgyógyászat oktatás (1)

Autoimmun

A foltos kopaszodás más néven Alopecia areata egy autoimmun betegség, amely a haj kihullását okozza, gyakran kör alakú csomókban. A tünetek közé tartozik még a rövid idő alatt sok hajvesztés és hideg időben több hajhullás. Az autoimmun betegségek közé tartozik még a pikkelysömör is. A gyulladás legfőbb jele a bőrön előforduló pikkelyszerű megvastagodás, amit körül gyakran pirosas foltok jelennek meg. A bőrsejtek átlagosan 1 hónap alatt növekednek és kicserélődnek, pikkelysömörös betegek esetében ez a folyamat mindössze pár napot vesz igénybe, és ez okozza a bőrfelület megvastagodását. Bármely életkorban, bármely nemnél előfordulhat, megjelenése méretben és alakban is változó.

A hajfestékallergia 3 típusa

I. típus

Amikor gyakorlatilag a hajfesték felkenése után 48 órán belül megtörténik az allergiás reakció és egyértelműen köthető a hajfestéshez. Tünetei: bőrpír, viszketés, hólyagok, sebek, gyulladás, korpásodás, hajhullás.

II. típus

Amikor csak nagyon minimálisan vannak jelen a tünetek vagy nincs is, csak idővel pár hét/hónap/év folyamatos festés után elkezdődik a fejbőrszárazság vagy épp túlzsírosodás, viszketés, hámlás, hajhullás. A fejbőr pH-ja változik, túlszaporodik egy gombafajta. A tünetek skálája nagyon széles. Mivel maga a festés nem okozott allergiás reakciót, így szinte sosem kötik a hajfestékhez, és máshol keresik a problémát. Ezért a hajgyógyászati vendégeknél azonnal le kell állni a normál hajfestéssel, ha ilyen tüneteket észlelünk, illetve kemikáliákkal dúsított ápoló termékekkel is!

III. típus

Amikor 10- 20 év hajfestés után telítődik a szervezet a kemikáliákkal és a 40 éves kor körül kezdődnek a problémák. A hajfestékekben megtalálható kémiai anyagok hosszú távú használata ugyanis a hajhagymák elsorvadását okozhatja, amelyet nagyon nehéz pontosan diagnosztizálni. Mégis mi a megoldás ha szükségünk van a hajfestésre? Természetesen soha nem lehet egy olyan megoldás jó, amely tovább rontja a vendég pszichés állapotát, márpedig ha valakinek 5 centiméteres ősz lenőtt hajjal kell emberek közé menni, annak biztosan nincsen építő jellege a lelkivilágára nézve!

Legújabb képzésünk ebben segít minden fodrász szakembernek:

Ahhoz, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani a kihívásokkal teli helyzetekben is, fontos megismernünk a hajgyógyászat és a hajfestés kapcsolatát.

hajfestés és hajgyógyászat oktatás (1)

Natulique a világ az első számú tartós organikus natúr hajfestéke.

A Natulique Natúr színek kollekciója a legkíméletesebb, 100% ammóniamentes, kiváló teljesítményű professzionális hajfestékeket tartalmazza 76 lenyűgöző színárnyalatban, 98,02%-ban természetes összetevőkből.

Az eredeti Natulique Natúr Színek a legjobb ammónia-, parabén- és SLS-mentes hajfesték, amellyel eddig találkozhattál. Ezenkívül, a PPD-mentesség vagy a PPD rendkívül alacsony szintje a termékekben biztosítja a hajfesték biztonságos használatát és gyengédségét.

De ez még nem minden! A Natulique ZERO – 100%-ban PPD mentes hajfesték feljesztését a bőrallergiák globális növekedése szorgalmazta elsődlegesen. A ZERO termékcsalád a PPD-re kimagaslóan érzékeny vendégek számára is elérhetővé teszi a Natulique hajfestékeket. A ZERO festék tökéletes választás az 1-es típusú hajfesték allergiával rendelkező vendégek számára.

Az érzékelhető gyengédség és a nagyszerű eredmények a különböző kiváló minőségű olajos bázisú organikus kivonatoknak és natúr olajkivonatoknak köszönhetőek, melyek megvédik a haj szerkezetét a festési folyamat közben.

Regenerálja a hajszerkezetet, kíméletes a fejbőrhöz, 100%-ban képes elfedni az ősz hajszálakat, használatával fényes, ápolt és egészséges lesz a haj, életteli divatszíneinek köszönhetően pedig bármelyik trend (például balayage, babylights, airtouch) kielégíthető. A természetes hajszínen akár négy árnyalatot is képes világosítani, roncsolás nélkül. Használatával minimalizálható a fejbőrbetegségek kialakulásának és a hajszerkezet roncsolódásának esélye. Finish hajápoló termékeivel folyamatosan biztosítani tudja a haj, – illetve a fejbőr egészségének megőrzését, a szalonkezelés során megszokott minőségben.

 

Érdekel bővebben, hogy mit tehetsz, ha hajfesték allergiával vagy fejbőr problémákkal küzdesz?

Jelentkezz oktatásunkra!

Felmerül a kérdés, hogy egy ilyen speciális és innovatív termék alkalmazása során magabiztosan támaszkodhatunk az eddig megszerzett tudásunkra?

Most egy pillanatra nézzük meg a helyzetet a vendégünk szemszögéből:

Mit szólnánk, ha a kedvenc fodrász szakemberünk bevásárolna valami termékből, elmondaná a betanult marketing szöveget, és csak úgy „érzésből” végezné el a kezelést?

Jobban örülnénk annak, ha megfelelő termék, – illetve technikai ismerettel, magabiztosan, akár az eddig megszokottól még látványosabb eredményt tapasztalnánk?

Biztosabb kezekben, nagyobb figyelmet élvezve és jobb szájízzel távoznánk ha tudnánk, hogy egy olyan szakembert tisztelünk meg a bizalmunkkal, aki folyamatosan törődik velünk azáltal, hogy tanul és fejlődik, követi a trendeket, és képes felismerni a különböző hajgyógyászat által definiált elváltozásokat?

Számodra melyik hangzik professzionálisnak?

Fodrász szakemberként teljeskörű ismerettel kell rendelkezned a hajgyógyászat és a hajfestés kapcsolatát illetően, hiszen elengedhetetlen, hogy fel tudd ismerni már a korai stádiumban is, a hajat, – illetve a fejbőrt érintő elváltozásokat, és szakszerű megoldást tudj nyújtani hajgyógyászati problémák meglétekor is.

A hajfestés és a hajgyógyászat kapcsolatáról, illetve annak sikeres alkalmazásáról lesz szó a soron következő Natulique képzésen.

Az oktatás menete

Elmélet

A nap első felében az elméleti rész keretein belül megismerheted, hogy melyek azok a hajgyógyászati problémák, amelyekkel a munkád során találkozni fogsz. Megmutatjuk, hogy az egyes elváltozásokat hogyan diagnosztizálhatod a gyakorlatban. Átbeszéljük a hajfesték allergia, illetve a különböző tünetek kezelési módjait és lehetőségeit, és beszélni fogunk a NATULIQUE hajfesték hajgyógyászatban betöltött szerepéről is. Bemutatjuk a NATULIQUE termékcsalád teljes termékpalettáját, illetve alkalmazási lehetőségeit a haj és fejbőr problémák megléte esetén. Ezen felül szó lesz még a színek felvitelének technikáiról, a színkeverés, roncsolás nélküli szőkítés, illetve a színkezelésről is.

Gyakorlat

Ezt követően pedig a gyakorlati rész következik, ahol modellen fogjuk bemutatni a különböző festési technikákat, melyek garantálják a tökéletes végeredményt a NATULIQUE hajfestékek használata során. Minden résztvevő az oktató fodrász segítségével gyakorolja a tanultakat. Képzésünk workshop szerűen működik: egy modellen 2-3-an dolgoznak egyszerre, oktató fodrászunk pedig minden egyes lépésnél segít majd, így a modell hajszíne garantáltan tökéletes lesz!

Oktató fodrász csapatunk

Bácsalmási Mariann

vezető hajgyógyász

Szabó Beáta

Top Stylist fodrász, Color Expert, hajgyógyász, oktató fodrász

Balla Alexandra

Master fodrász, hajgyógyász

Misányi Johanna

Top stylist fodrász, Ombre Artist, Color Expert, hajgyógyász

Balogh Ádám

Master fodrász, hajgyógyász

Vellner Olivér

Stylist fodrász, hajgyógyász, barber

Következő képzés időpontja:

Hamarosan...

A képzés ára: 49.900 Ft/fő

*Ez az összeg teljes mértékben levásárolható Natulique hajfestékekre, illetve otthoni hajápoló termékekre.

Következő képzés helyszíne:

Szabó Imre Hair & Beauty Budaörs 2040 Budaörs, Felsőhatár utca 1

1 napos csoportos oktatás

maximum 15 fő

Képzésünkre végzett fodrászok és fodrász tanulók jelentkezését egyaránt várjuk!

Ez a tanfolyam Neked szól, ha…

Amennyiben az oktatással kapcsolatos kérdésed lenne keress minket az alábbi elérhetőségek bármelyikén bizalommal!

Telefonszám

+36 70 603 3367

E-mail

info@natulique.hu