0
0
Subtotal: 0Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Nyári hajápolás

A nyári hónapok csodálatosak: szikrázó napsütés, tengeri fürdőzések és meleg esték. Azonban ezek az örömök gyakran kihívásokat is hoznak magukkal, különösen a nyári hajápolás terén. Az UV-sugárzás, a tengervíz, a klór és a gyakori hajmosás mind jelentősen megterhelhetik hajszálainkat. Ezen kívül a nem megfelelő nyári hajápolás rutin is ronthatja hajunk minőségét. Ebben a blogban megosztunk néhány hasznos tippet és termékajánlást, hogy hajad egészséges és ragyogó maradjon egész nyáron.

Hajkárosító tényezők

A hajunkra leselkedő veszélyek sokfélék lehetnek. Az erős UV-sugárzás károsíthatja a hajszálakat, kiszárítva és gyengítve azokat. A tengervíz és a klór szintén jelentős hatással van a haj szerkezetére, hiszen szárítják és károsítják azt. A gyakori hajmosás eltávolíthatja a természetes olajokat, amelyek védik és táplálják a hajat, így a hajszálak gyengébbé és sérülékenyebbé válhatnak.

Ezeken kívül a nem megfelelő hajápolási termékek használata is súlyos problémákat okozhat. A szulfátokat, kémiai színezékeket, illatokat és tartósítószereket tartalmazó termékek hosszú távon károsak lehetnek a hajra és az egészségre, valamint a környezetre is. 

Hogyan védd a hajadat?

1. Előápolás strandolás előtt

A hajunk és bőrünk szivacsként működik, de ha időt szánunk a hajregenerálásra, mielőtt tengervízzel vagy klórral érintkezne, extra védelmet nyújthatunk. Ugyanolyan fontos, mint az UV-védelem. Nyáron különösen fontos a mindennapi védelem és frissítés, hogy hajad mindig egészséges és ápolt legyen. Egy frissítő hatású hajerősítő, hidratáló és hajpuhító permet mindennapos használatra kiváló, hogy hajad és fejbőröd egészséges maradjon.

Tippünk:

B5-provitaminnal dúsított Spray & Leave Conditioner, ami új életre kelti a hajat és megvédi a durva környezeti hatásoktól. Organikus zöldség proteinben és értékes olajokban gazdag egyedülálló formulájának köszönhetően egyesével vonja be a hajszálakat, hogy benntartsa a nedvességet és a haj hidratált maradjon. Tökéletes minden hajtípus kifésülésére, puhítására és táplálására. Hosszantartó, egész napos védelmet nyújt.

2. Külső védelem

Használj szalmakalapot vagy hajra tekert sálat, amelyek nem csak UV-védelmet biztosítanak, hanem stílusos megjelenést is kölcsönöznek. Minden hajformázás és napozás előtt alkalmazd a NATULIQUE Heat & Sun Protector hő- és napvédő spray-t, amely megvédi a hajat a hő okozta károsodásoktól és az UV-sugaraktól. Jótékony olajokkal és természetes kivonatokkal mélyen táplálja a hajszálakat, belülről hidratálja a hajat és újratölti tápanyagokkal, proteinnel és ásványi anyagokkal. Ez a könnyű spray nem csak a hajformázás során nyújt védelmet, hanem egész napos védelmet biztosít.

A megfelelő ápolás nélkül a haj állapota a nyári időjárás során csak romlik. A vízhiányos haj felszívja a felesleges páratartalmat, aminek következtében a szár kitágul, és a kutikula repedéseket okoz. A festett hajon ezért is sokkal gyorsabban meglátszanak a nyári hőhatások. A kemikáliák reakcióba lépnek az UV-vel és sokkal agresszívabban reagálnak. Ez nem csak a hajfestésre, de a nem megfelelő hajápoló termékekre is egyaránt igaz. A legjobban úgy tudjuk megvédeni a hajunkat a forróságban, hogy törekszünk a kemikália-mentes termékek használatára. Ezért is jelentenek tökéletes választást a NATULIQUE 98,02%-ban organikus, tartós hajfestékei, melyeket bátran használhatsz hajfesték allergia és hajgyógyászati probléma esetén is megőrizve ezzel az egészséges, ragyogó hajszerkezetet. 

A Balance Sparkling Shine hajfesték egy ammónia-, szulfát- és parabénmentes, professzionális, tartós hajfesték. Úgy lett megalkotva, hogy fodrászaink káprázatos napszítta, természetes hatású festéseket tudjanak alkotni segítségével. Ráadásul még táplálja is a hajat a benne található esszenciális olajoknak köszönhetően. Így tökéletes választás a nyári időszakra, amikor a hajnak szüksége van arra a csipetnyi extra törődésre és ápolásra.

Tippünk:

Frissítsd fel a száraz és fakó hajat a nap bármely időszakában a REJUVENATING HAIR MIST-el! Áfonya, grapefruit, kókuszvíz és búzacsíra segítségével segít visszaszerezni a haj életerejét és gyönyörű természetes megjelenését. Magas koncentrátumú jótékony összetevőket tartalmaz, antioxidánsokat és vitaminokat, amelyek erősítik a hajszálakat, védik a fejbőrt és hajat a külső káros tényezőktől.

3. Belső táplálás

Mindemellett kiemelt figyelmet érdemel, hogy ne csak kívülről a kutikulákat támogassuk, hanem a hajbeleket is. Mivel a hajbél kizárólag belsőleg támogatható, így nyáron még fontosabb az egészséges táplálkozás és a megfelelő étrend-kiegészítők fogyasztása.

Hajunk táplálékai a fehérjék, a biotin (serkenti a hajnövekedést), a C-vitamin (semlegesíti a szabad gyököket, mérsékeli a bőrpigmentációt), a kollagén (öregedésgátló), a hyaluronsav (hatékonyan hidratál), ezen kívül az A-vitamin és E-vitamin, amely nagy mennyiségben megtalálható az olajos magvakban és pl. az olívaolajban. A megfelelő mennyiségű réz, cink, vas és szelén az immunrendszer támogatása mellett elengedhetetlen az egészséges fejbőr és hajszerkezet számára, ezek hiányában akár intenzív hajhullás is kialakulhat.

Mivel egy hajszál 97% keratinból (fehérje) és 3% vízből áll, így nem lehet eléggé hangsúlyozni a napi minimum 3 liter folyadékfogyasztást és a könnyen emészthető, inkább növényi fehérjék megfelelő mennyiségű fogyasztását.

4. Hajformázás

Nincs is jobb érzés annál, amikor a nyaraláson a hajunk csodálatos hullámokba borul egy tengerparti nap után, viszont a sós víz extrém módon szárítja a hajkoronánkat. Ha természetes, tengerparti hullámokat szeretnél elérni, használj olyan terméket, amely tengeri sót, tengeri algát és aloe verát tartalmaz.
A NATULIQUE Beach Wave Ocean Spray -je kötelező darab minden szezonban. Tengeri hínárral, aloe verával és natúr tengeri sóval lágyan göndöríti a hajat, ellenállhatatlan fényt és tartást kölcsönöz a hajnak. Az ásványi anyagokban gazdag, mélytengeri só magnézium, kálium, kalcium-klorid és bróm tartalmának köszönhetően tölti fel a hajat élettel és normalizálja a hajszálak nedvességtartalmát. Felvitele után a haj olyan lesz, mint egy strandon töltött nap után természetesen levegőn szárítva, ígérjük!

Tippünk:

A tökéletes dús hatásért használd a ROOT LIFTER VOLUME TONIC-ot! Igazoltan organikus hajtőemelő, hajdúsító tonik, amely azonnali tartást biztosít a hajnak akár 24 órán keresztül. Pár gyors fújással dúsabb hatást biztosít a hajnak, kiváló megoldás vékonyabb szálú, lelapuló hajra.

Ne feledkezzünk meg a fényvédelemről se!

A nyár és az egyre forróbb napok beköszöntével nem mehetünk el egy nagyon fontos teendő mellett, ami nem más, mint a fényvédelem. Az UV-sugárzás a globális felmelegedés következtében egyre csak erősebbé és erősebbé válik, ezért is kiemelt fontosságú manapság a fényvédelem. És nem csak nyáron, hanem egész évben! Ezek a káros UV sugarak ugyanis többek között hozzájárulnak az idő előtti bőröregedéshez, pigmentfoltok kialakulásához, valamint megnövelik a bőrrák kialakulásának kockázatát. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy minden nap, függetlenül az időjárástól, megfelelő fényvédő krémet használjunk.

A mindennapi fényvédelem egyszerű és hatékony módja, ha a bőrápolási rutinunkba beépítjük a LYKKEGAARD SPF30 Arcápoló Napkrémet. Ez a könnyű, de hatékony napkrém nemcsak az UV-sugárzástól véd, hanem táplálja a bőrt is. Könnyedén beszívódik, nem hagy zsíros érzetet maga után, és tökéletesen alkalmazható smink alapként is.

Nem szabad megfeledkeznünk testünk többi részének védelméről sem. A LYKKEGAARD SPF30 Testápoló Napkrém kitünő megoldás a test teljes körű védelmére, mely hidratálja és védi a bőrt a nap káros sugaraitól, miközben kellemes érzetet nyújt egész napra. Ideális választás nyári kirándulásokhoz, tengerparti pihenéshez, vagy bármilyen szabadtéri tevékenységhez.

Ha szeretnél többet megtudni a fényvédelemről, olvasd el a témáról szóló legújabb blogunkat!

Szeretnéd a legmegfelelőbb ápolást nyújtani hajadnak? A természetesség híve vagy? Még nem találtad meg azt a márkát, amivel igazán azonosulni tudsz? Segítünk a döntésben, ugyanis ha egyszer kipróbálod a NATULIQUE termékeit, onnan nincs visszaút! Garantáltan imádni fogod! Termékeink a legkiválóbb jótékony hatóanyagokat tartalmazzák, 95-100%-ban természetesek és a legérzékenyebb hajból is élettel teli frizurát varázsolnak.

A nyári hajápolás különleges figyelmet igényel, de a megfelelő termékek és rutin segítségével hajad egészséges és ragyogó maradhat. Próbáld ki az ajánlott termékeket és tapasztald meg a különbséget, hajad hálás lesz érte! Ne feledd, a megfelelő védelem és táplálás kívül-belül elengedhetetlen a haj egészségének megőrzéséhez. Élvezd a nyarat, és hagyd, hogy hajad is tündököljön!

Kövess minket és értesülj elsőként híreinkről, akcióinkról!