0
0
Subtotal: 0Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

göndör hajápolás
göndör hajápolás (1)

Tudj meg mindent a göndör haj ápolásának rejtelmeiről az egészséges és kifejező fürtök érdekében!

A különböző hajtípusok a hajhagyma elhelyezkedésétől függenek. Göndör haj esetében a hajhagyma ferde szöget zár be a fejbőrrel. Ebben az esetben a keratin kötések nem képesek egy sorba rendeződni. Így minél ferdébb a hajhagyma, annál göndörebb lesz a haj. A göndörödés mértéke és megjelenése épp ezért sok esetben kiszámíthatatlan. A fej hátsó részén például sok esetben hullámosabb a haj, mint elöl, az arc környékén. A természetes göndör hajápolás nem olyan egyszerű, de ha megfogadod tanácsainkat gyerekjáték lesz az egész.

A göndör haj tulajdonságai

Szárazság

A göndör haj egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy a megfelelő hajápolás hiányában rendkívül száraz lehet. Ennek egyik oka, hogy ennél a hajtípusnál nem termelődik megfelelő mennyiségű faggyú. A faggyúmirigyek által termelt anyag ugyanis védőréteget képez a hajszálakon, így hidratálja is azokat. Ebben az esetben a faggyú nehezebben tudja bevonni a göndör hajszálakat és nem jut el a hajvégekig. Emiatt a göndör haj jóval törékenyebb, így igen gyakori jelenség a hajvégek töredezése. Mivel a tincseket nem fedi be egyenletesen a faggyú, a hajszálak védőrétege sem 100%-osan biztosított. Ennek köszönhetően a göndör haj jobban ki van téve az olyan káros külső tényezőknek, mint napsütés, klóros víz vagy szeles idő.

Gubancos haj

A göndör haj képviselői gyakran panaszkodnak arra, hogy kócos, gubancos, „szénaboglya” hajkoronával küzdenek. Ez is a haj szárazságára vezethető vissza, hiszen ennek köszönhetően a hajszálak jobban szöszösödnek és gubancolódnak. Mindemellett a pára is nagyobb kihívást jelent egy hullámos hajkoronának. Mivel a göndör haj alapvetően száraz, minden párát megpróbál megkötni a légkörből, így jobban reagál a párás levegőre is.

Fényvesztés

A göndör hajnál gyakran előfordul, hogy a hajszálak elveszítik természetes fényüket. Felületi pikkelyeik ugyanis ebben az esetben gyorsabban nyílnak szét, és kevesebb fényt vernek vissza. Emiatt fordul elő az, hogy az egyenes haj mindig fényesebbnek tűnik, a göndör hajkoronán viszont teljesen máshogy törik meg a fény.

Göndör haj ápolása

Bár nem egyszerű a göndör haj ápolása, nem lehetetlen küldetés. Kellő odafigyeléssel, és megfelelő hajápolási termékek használatával egészséges hajkoronát varázsolhatunk. A következőkben bemutatunk 5 tippet, ami segíthet göndör fürtjeidet gyönyörűvé tenni!

1. Hajmosás

A göndör haj különösen érzékeny, ezért ennél a hajtípusnál rendkívül fontos, hogy szulfát, szilikon és parabén összetevőktől mentes samponokat használjunk.

A NATULIQUE Curls & Waves sampon egy luxus szulfátmentes sampon az élénk fürtök megőrzéséhez. Ezt a sampont úgy alakították ki, hogy tisztítsa, miközben erősíti és meghatározza a göndör és hullámos haj természetes szerkezetét. Az Aloe Vera, az áfonya, a glicerin és a zabkivonat kombinációja puhítja és hidratálja a hajat, hatékonyan biztosítja a haj hidratálását. A guar növényből származó kivonat hozzájárul a kondicionáló tulajdonságokhoz, ami kifejező, puha és jól ápolt fürtöket eredményez.

curls & waves
göndör hajápolás (1)

2. Kondicionáló

Göndör haj kezelése során az egyik legfontosabb termék a kondicionáló vagy hajbalzsam.  A kondicionáló gondoskodik arról, hogy a kutikularéteg ismét zárva legyen, így a tápláló összetevők kapszulázódnak, a haj pedig erős és puha marad. Emiatt kondicionáló szükséges az egészséges fürtökhöz.

A NATULIQUE Curls & Waves kondicionálót kifejezetten arra tervezték, hogy a legjobb feltételeket biztosítsa a göndör és hullámos haj számára. Aloe verával, glicerinnel és panthenollal hidratálja a fürtöket anélkül, hogy kirúgná vagy elnehezítené. Tanúsított bio avokádóolaj és napraforgó kivonat segít a nedvességet benyomni a fürtökbe és lezárni, anélkül, hogy nehéznek érezné magát. A mangó hozzáadott kivonata puhító és ápoló hatású, gyönyörű, jól meghatározott fürtöket és hullámokat biztosít. Zuhanyozáskor mindig fésülje meg ujjaival vagy bontsa ki a fürtöket, hogy elkerülje a törést.

3. Hajformázók

A göndör hajat vizesen a legjobb formázni. Még a nedves hajra vigyük fel a hajformázó krémet, majd ujjainkkal oszlassuk el a hajszálakon. Érdemes a hajvégeket többször is a fejtőhöz emelgetni, ezzel is növelve a haj volumenét. Ezt követően lehetőség szerint mikroszálas törölközővel itassuk fel a vizet hajunkról; ez segíthet minimalizálni a szöszösödést.

A Natulique hajgöndörítő krémje egy egyedülálló formula, amely táplálja és védi a hajat. Kifejezetten a göndör tincsekre fejlesztett krém, amelytől a göndör tincsek egészségesek, szabályosak és gyönyörű fényűek lesznek. Vigyük fel a megfelelő mennyiséget törölköző száraz, nedves hajra majd dolgozzuk el a teljes hajhosszon a hajvégekig.

göndör hajápolás (4)
göndör hajápolás (3)

4. Hajszárítás

A legideálisabb hajszárítás göndör haj esetében, ha langyos hőjű hajszárítóval szárítjuk meg. A forró hő ugyanis száríthatja és roncsolhatja a hajszálakat. Emellett a diffúzorral ellátott hajszárítók is megfelelőek lehetnek, ugyanis az eszközön található lyukak jobban eloszlatják a meleg levegőt.

Amikor a hajszárítót használod, a hajad ki van téve a magas hőnek, ami károsíthatja a hajszálakat. Az hővédő termékek segítenek csökkenteni ezt a káros hatást, és megőrizni a haj egészségét és szépségét.

A Natulique Heat & Sun Protector hosszantartó hő és napvédő termék. Jótékony olajokkal és természetes kivonatokkal mélyen táplálja a hajszálakat, belülről hidratálja a hajat és újratölti tápanyagokkal, proteinnel és ásványi anyagokkal.

5. Befejező lépések

A vizes, nedves hajat nem ajánlatos kifésülni, ugyanis ebben az esetben szétesnek a természetes hullámok. Érdemes még nedvesen megfésülködni, de fésű használata nélkül is szép loknikat érhetünk el. Miután megszáradt a hajunk, javasolt hajvégápolót is használni, hogy a hajvégeket szárazon is ápoljuk.

A Natulique Marokkói Argánolaj E-vitaminban, esszenciális zsírsavakban és alapvető tápanyagokban gazdag. A hozzáadott napraforgómagolaj gazdag E-vitamin-forrást, valamint telítetlen linol- és olajsav-zsírsavat biztosít a haj megnyugtatására, ápolására és nyugtatására. Hosszan tartó és különösen előnyös a száraz vagy sérült hajra. A Natulique Marokkói Argánolaj minden hajtípusra tökéletes választás, de különösen ajánlott száraz, vastag, durva és/vagy göndör hajra.

Milyen anyagokat kerülj el a gyönyörű göndör haj érdekében?

Szulfát

Kiszáríthatják a hajadat és elveszítheti a természetes nedvességét

Alkoholtartalmú termékek

Szárító hatású a hajra

Parabén

Irritációt okozhatnak és károsak a hajra

Válaszd a megbízhatóságot
dönts az organikus mellett kevesebb
kemikáliával és több natúr hatóanyaggal