0
0
Subtotal: 0Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Őszi hajszíntrendek: Hódítanak a barna haj árnyalatok

Mindenki szereti az őszi fákon tündöklő, színpompás levelek kavalkádját. Az arany, narancs, bordó és barna falevelek együttese valóban szemet gyönyörködtető látvány. Nem csoda, ha téged is inspirálnak a természet színei, és igyekszel az öltözködéseddel és a hajviseleteddel is követni az évszak hangulatát. Annak dacára, hogy az ősz nem kifejezetten a megújulás évszaka, egy kis hajszínváltoztatással kiválóan ráhangolódhatsz a hűvősebb napokra. Idén ősszel a barna haj árnyalatok a legnépszerűbbek, amik izgalmasabbnál izgalmasabb formában érhetők el.

Megannyi színárnyalat és hajfestési technika közül válogathatsz a divatos frizura érdekében. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legtrendibb barna hajszíneket, amik között biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb árnyalatot.

Barna haj árnyalatok előnye

A barna hajszín nem véletlenül népszerű ősszel, tökéletesen passzol a szezon földes színeihez, és idén is az egyik legtrendibb választás. Emellett az is nagy előnye, hogy szinte bárkinek jól áll. A barna haj árnyalatok között könnyű megtalálni azt, amely a legjobban illik a bőrtónushoz és a személyiséghez. Természetes és rendkívül jól variálható. Ráadásul a barna haj esetében nincs szükség drasztikus szőkítésre, ami kíméletesebb megoldást jelent.

Emellett, mivel a nyár során a haj számos külső hatásnak van kitéve – például UV-sugárzás, klóros vagy sós víz –, a barna szín különösen előnyös lehet, mivel kevésbé érzékeny a fakulásra, és kíméletesebb megoldást kínál a nyár végén igénybe vett haj számára. Finom kiemelésekkel vagy látványos átmenetekkel gyönyörű többdimenziós hatás érhető el, így a végeredmény garantáltan nem lesz unalmas. Lássuk, hogy melyik barna árnyalat passzol hozzád!

Legdivatosabb barna haj árnyalatok

A barna haj olyan, mint egy időtlen klasszikus – minden stílushoz, bőrtónushoz és hangulathoz passzolhat. Nézzük meg közelebbről, hogyan választhatod ki a számodra tökéletes árnyalatot.

1. Mézbarna

Gondolj Jennifer Aniston ikonikus frizurájára a “Jóbarátok” fénykorában. A mézbarna hajszín ugyanolyan finom és aranyló, mint egy meleg, napsütéses délután. Ez a meleg árnyalat olyan, mintha arany sugárzással ölelné körbe a hajszálakat. A mézbarna hajszín egy meleg, arany árnyalat, amely sokféle bőrtónushoz és hajtípushoz passzolhat. Jól állhat a világos, porcelán bőrű emberek számára, mivel kontrasztot hoz létre, és melegebb árnyalatokat csempészhet a megjelenésünkbe. Segítenek lágyabb, melegebb összhatást elérni.

Kiemeli a zöld, mogyoró- vagy világosbarna szemeket, mivel az arany árnyalatok jól illenek ezekhez a szemszínekhez. Kiválóan mutat szeplős bőrön, hiszen a haj meleg tónusai összhangban vannak a szeplők természetes színeivel.

őszi hajszíntrendek - barna haj árnyalatok

2. Bronde (szőkésbarna)

A “bronde” tökéletes azok számára, akik a természetességet keresik, de nem akarnak beleolvadni a tömegbe. A színkombináció lágy és sokoldalú, így ideális lehet azok számára, akik nem szeretnének túlzottan feltűnő vagy drámai hajszínt, de mégis frissíteni szeretnék megjelenésüket. Lehetővé teszi, hogy élvezd az aranyszőke haj fiatalos fényét anélkül, hogy túlzottan eltávolodnál a természetes alapszínedtől.

Egy sokoldalú szín, ami kortól függetlenül mindenkinek jól tud állni. Tökéletes választás minden korosztály számára, mivel egyesíti a szőke és barna árnyalatok legjobb tulajdonságait. Segít egyensúlyba hozni a bőr árnyalatát, és fiatalosabb megjelenést kölcsönöz.

Passzol a barna, mogyoró- vagy zöld szeműekhez, mivel a hajban található szőkés és barnás árnyalatok kihangsúlyozzák a szem természetes színét, és még ragyogóbbá teszik azt.

őszi hajszíntrendek - barna haj árnyalatok

3. Aranybarna

Az arany tónusok különösen jól passzolnak a szemek meleg, földszínű árnyalataihoz. Éppen ezért kiváló választás a barna vagy a mogyoróbarna szeműek számára. Különösen jól mutat a meleg bőrtónusú embereken, mivel a színben található aranyló árnyalatok harmonizálnak a bőr melegségével. Az aranybarna hajszín tökéletes azoknak, akik szeretnék kiemelni arcukat, és meleg, fényes ragyogást adni a megjelenésüknek.

Azok számára, akiknek nagyon világos, rózsás tónusú porcelánbőrük van, jobban illenek a hamvas barna árnyalatok. Az aranybarna hajszín náluk túlságosan éles kontrasztot hozhat létre, ami miatt a bőr fakónak tűnhet.

őszi hajszíntrendek - barna haj árnyalatok

4. Rézbarna

Ez a hajszín a barna haj árnyalatok közül különösen jól mutat ősszel, amikor a természet színei is hasonló tónusokban pompáznak. A rézbarna hajszín jól illik a zöld, kék vagy mogyoróbarna szeműekhez, mivel a hajban lévő vöröses árnyalatok kontrasztot teremtenek, és még inkább kiemelik a szemek színét, ragyogóbbá téve azokat. Azoknak, akiknek természetesen vöröses árnyalatú hajuk van, a rézbarna hajszín remek választás lehet, mivel tovább mélyíti és gazdagítja a természetes hajszínt anélkül, hogy drasztikus változást eredményezne.

őszi hajszíntrendek - barna haj árnyalatok

5. Karamell

A karamell hajszín olyan, mint egy finom desszert – gazdag, meleg és ellenállhatatlan.Többféle megjelenéshez és stílushoz illeszkedik, és számos bőrtónussal, szemszínnel, valamint személyiséggel harmonizál. Akik szeretnek egyszerre kifinomultak és barátságosak lenni, jól kihasználhatják a karamell szín melegségét és gazdagságát. Az árnyalat különösen passzol azokhoz, akik szeretik az egyszerű, mégis hatásos megjelenést, akiknek stílusok természetes, de mégis elegáns.

Míg a karamell hajszínt gyakran a meleg bőrtónusokkal párosítják, hideg bőrtónusúak számára is jól működhet, ha szeretnék melegebbé, barátságosabbá tenni a megjelenésüket. Ugyanis lehetőséget ad arra, hogy anélkül adjunk melegséget a stílusunkhoz, hogy túlzottan eltérnénk a természetes bőrtónustól. Lehetőséget ad arra is, hogy a fiatalabb korosztály kipróbálja a hajszín változtatását, anélkül, hogy drasztikus változást tapasztalna.

A közepes és sötétebb bőrtónusok esetében a karamell hajszín mélységet és dimenziót adhat a megjelenésnek. Az árnyalat kiemeli a bőr természetes tónusait, és hangsúlyozza annak szépségét, miközben természetesnek és harmonikusnak tűnik.

őszi hajszíntrendek - barna haj árnyalatok

6. Gesztenye

Emma Watson észrevétlen eleganciája mögött gyakran ott lapul egy gyönyörű gesztenyebarna hajszín. A gesztenyebarna hajszín egy meleg, gazdag árnyalat, amelyben a barna alapot finom vöröses és aranyló tónusok egészítik ki.

Az ősz típusú emberek, akiknek meleg, földszínek dominálta színvilága van, különösen előnyösen mutathatnak gesztenyebarna hajszínnel. Az ilyen típusú embereknél a hajszín összhangban van a természetes színpalettájukkal, és kiemeli az arcvonásaikat.

De kiváló választás lehet azok számára is akiknek természetesen barna vagy vöröses árnyalatú a hajuk, mivel tovább gazdagítja és mélyíti a természetes hajszínt, anélkül, hogy radikális változást eredményezne.

A gesztenyebarna hajszín különösen jól illik a meleg bőrtónusú emberekhez, mivel harmonizál a bőr aranyló vagy sárgás árnyalataival, kiemelve annak ragyogását. Közepes és sötétebb bőrszíneken természetes, mély hatást kelt, míg barna, mogyoró- vagy zöld szeműeknél felerősíti a szemek színének mélységét és csillogását. Ez a hajszín összességében kiegyensúlyozott, mégis kifejező megjelenést biztosít.

őszi hajszíntrendek - barna haj árnyalatok

7. Csokoládé

Előnyös lehet az őszi időszakban, mivel meleg tónusai és gazdag árnyalatai harmonizálnak a szezon természetes színeivel.Az őszi színtípusú emberek, akiknek bőrük aranyló, sárgás vagy vöröses árnyalatú, különösen jól passzolnak a csokoládé hajszínhez. Az árnyalat mélysége és melegsége tökéletesen kiegészíti az őszi színpaletta többi színét, például az aranysárgát, a rézvöröset és a barna különböző tónusait.

Jól állhat a barna, mogyoró- vagy zöld szeműek számára, mivel az őszi fényben még jobban kiemeli a szem színét. Az árnyalat mélysége és gazdagsága segít felerősíteni a szemek természetes ragyogását és mélységét.

Ősszel a csokoládé hajszín meleg tónusai felmelegítik a megjelenést, amikor a napfény már nem olyan intenzív. Képes életet vinni a hidegebb hónapokba, anélkül, hogy túlzottan kontrasztos lenne a bőrrel vagy a szezonális öltözködéssel.

8. Hamubarna

Egy elegáns, szürkésbarna árnyalat, amely finom, modern megjelenést kölcsönöz. Jól mutat azoknál, akiknek bőrük hűvös, rózsás árnyalatú. A szürke alaptónus a hamubarnában finoman összhangban van a hűvös bőrtónusokkal, elkerülve a kontrasztot, ami sápadtságot okozhatna.

Az őszi színtípusúaknak, akiknek meleg, aranyló vagy sárgás tónusok dominálnak, előnyösen használhatják a hamubarnát, ha árnyalatot szeretnének, ami finoman ellensúlyozza a melegebb bőrtonusokat, miközben elegáns és modern hatást kelt.

Azok számára, akik modern, de diszkrét stílust keresnek, a hamubarna hajszín ideális választás. Ez az árnyalat finom eleganciát kölcsönöz, amely tökéletesen illik a minimalistább vagy letisztultabb megjelenésekhez.

őszi hajszíntrendek - barna haj árnyalatok

9. Espresso

Az espresso hajszín egy sötét, gazdag barna árnyalat, amely szinte feketének tűnhet, de mégis megtartja a barna tónusokat. Ideális választás sötétebb és közepes bőrtónusúak számára, mivel a mély, gazdag barna árnyalatok természetes harmóniát teremtenek a bőrrel, kiemelve annak melegséget és mélységet.

Egy időtálló, elegáns választás, amely különösen jól illik azokhoz, akik professzionális, kifinomult megjelenést keresnek. A sötét barna szín klasszikus és elegáns hatást kölcsönöz, ami jól illik formális és üzleti környezetekhez. Akik természetes, sötét hajszínt szeretnének, de nem szeretnének teljesen fekete hajat, az espresso ideális választás. A sötét barna tónusok finomabbak, mint a fekete, így természetesebb hatást nyújtanak.

Kiemeli a barna, mogyoró, és zöld szemeket, mivel a sötét árnyalatok mélységet és gazdagságot adnak a hajnak, ami felerősíti a szem színét és ragyogását. Kék szeműek számára is elegáns kontrasztot nyújt.

Bármelyik árnyalatot is választod, ne feledd: a hajad a koronád, és az önbizalmad kulcsa. Ezért is fontos, hogy ne csak a színnel, hanem a hajad egészségével is törődj, hiszen a ragyogó, egészséges haj a legszebb kiegészítő, amit viselhetsz!

Barna haj árnyalatok organikus anyagokkal

Tudtad, hogy a legtöbb piacon megtalálható termék olyan hajfesték ami vegyszerekkel van tele, és ami nemcsak a hajad, de az egészséged is veszélyeztethetik? Ezek a termékek, ugyanis olyan kemikáliákat tartalmaznak, amik komoly hajgyógyászati problémákat okozhatnak.

Mik ezek a kemikáliák?

Ammónia: Az ammónia a hajfestékekben megnyitja a hajszálakat, lehetővé téve a festék mély behatolását, de közben károsítja a haj külső védőrétegét, ami szárazságot, törékenységet és színfakulást eredményezhet. Emellett irritálhatja a fejbőrt és a légutakat, könnyen válthat ki allergiás reakciókat, de akár hajhulláshoz is vezethet. Eltávolítja a Tirozint a hajból, amely szükséges a melanin, vagyis a haj természetes színének kialakításához.

Parabén: Olyan tartósítószerek, amelyeket széles körben használnak a kozmetikai termékekben, beleértve a hajápoló szereket is, hogy meghosszabbítsák azok eltarthatóságát. Irritálhatják a fejbőrt, különösen érzékeny bőrűeknél, ami viszketést, bőrpírt és szárazságot okozhat. Bár a parabének nem közvetlenül károsítják a hajszálakat, az általuk okozott fejbőrproblémák hosszú távon rontják a haj egészségét, hozzájárulva a hajszálak gyengüléséhez, ami hajhulláshoz is vezethet.

PPD (parafeniléndiamin): Erős allergén, ami súlyos bőrreakciókat okozhat, mint például viszketés, vörösség, duzzanat, és akár hólyagok is megjelenhetnek a fejbőrön vagy az arcon. Az érzékeny bőrűeknél ez különösen veszélyes lehet.

Mi a megoldás?

Az olyan hajfestékek amik ammóniamentesek és organikus anyagokat tartalmaznak. Termékeink mindezt biztosítani tudják, hiszen a Natulique Natúr Színek kiemelkedő hajfesték, amely ammónia-, parabén- és SLS-mentes formulájával biztosít gyengéd, mégis hatékony eredményt. A termékben található PPD rendkívül alacsony szintje (mindössze 0,04%) garantálja a biztonságos használatot, szemben más ammóniamentes hajfestékekkel, amelyek akár 0,25% PPD-t is tartalmazhatnak. Emellett a Natulique ZERO hajszínek 100%-ban PPD-mentes alternatívát kínálnak, amely a megszokott kiváló eredményeket nyújtja.

őszi hajszíntrendek - barna haj árnyalatok

Mire figyelj még?

A megfelelő hajfesték használata után a legfontosabb a megfelelő hajszínvédő termékek használata. Miért is fontos ez?

Színfakulás megelőzése: Hajfestés után a szín az idő múlásával fakulhat, különösen UV-sugárzás, hő és vegyi anyagok hatására. Fontos, hogy a haj minél tovább megőrizze élénk, friss színét, így ritkábban lesz szükség újrafestésre, a haj kímélése érdekében.

Hajszerkezet védelme: A festés megnyitja a hajszálak külső rétegét, hogy a színező anyagok behatolhassanak. Ez azonban a hajszálakat sérülékenyebbé teszi, így a védelem nélkül a haj könnyen kiszáradhat, töredezhet, és elveszítheti rugalmasságát.

Fejbőr és haj hidratálása: A hajfestékek hajlamosak kiszárítani a hajat és a fejbőrt. A színvédő termékek gyakran tartalmaznak hidratáló és tápláló összetevőket, amelyek visszaadják a haj nedvességtartalmát, segítve ezzel a hajszerkezet regenerálódását és megelőzve a töredezést.

Megfelelő termékek

Colour Shield Hairwash – hajszínvédő sampon

Ez a hajszínvédő sampon nemcsak gyengéden tisztítja meg a festett hajat a szennyeződésektől, hanem közben hosszan tartó élénkséget biztosít a színnek. Az organikus olajok és vitaminok gazdag formulája mélyen táplálja és regenerálja a festés által károsodott hajszálakat, miközben megóvja őket a kifakulástól. A különleges növényi kivonatok erősítik a hajat, és hozzájárulnak a ragyogó szín hosszú távú megőrzéséhez. A magas proteintartalom pedig hatékonyan védi a hajat a kopástól, és segít megelőzni a fejbőr irritációját, mint például a korpásodást és a viszketést. Fedezd fel a festett haj ápolásának új dimenzióját, ahol a szín és az egészség kéz a kézben jár!

Hatóanyagai:

Aloe vera: A, B és C vitamin segítségével mélyen hidratálja a hajat és a fejbőrt. Ami segít megelőzni a hajszálak kiszáradását és törékenyebbé válását, amely hozzájárulhat a festett haj színének gyorsabb kifakulásához.

Acai gyümölcs kivonat: Esszenciális zsírsav-tartalma erősíti a hajszálakat, csökkentve a törékenységet és javítva azok ellenálló képességét. Ezek a zsírsavak segítenek fenntartani a fejbőr egészséges állapotát, biztosítva a megfelelő hidratáltságot és táplálást. Ennek eredményeként a haj egészségesebb, rugalmasabb lesz, ami elősegíti a festett szín tartós megőrzését.

Ginkgobiloba-kivonat:Kiemelkedő anti-aging hatású, mivel segít megelőzni a szabadgyökök kialakulását, amelyek hozzájárulhatnak a bőr öregedéséhez. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai enyhítik a bőr irritációját és gyulladását, míg a vérkeringést stimuláló hatása javítja a fejbőr tápanyagellátottságát. Ezek a hatások együttesen támogatják a haj egészségét és megjelenését.

Colour Shield Treatment – hajszínvédő pakolás

Az intenzív hajpakolás, amelyet kifejezetten festett és szőkített hajra fejlesztettek ki, nemcsak a haj szerkezetét erősíti meg, hanem helyreállítja a fejbőr természetes pH-értékét is. Mélyen táplálja a hajszálakat, visszaadva azok rugalmasságát és fényét, miközben támogatja a haj egészségét a festés után. Fedezd fel a hosszan tartó színvédelem és a mély regenerálás tökéletes kombinációját, amely új életet lehel a festett hajba!

Hatóanyagai:

Hidrolizált selyemprotein: A hidrolizált selyemprotein, mint a világ egyik legerősebb természetes fehérjéje, kristályos védőréteget képez a hajszálakon. Ez a réteg fokozza a haj rugalmasságát és tartósságát, valamint intenzív fényt ad a hajnak. Ennek köszönhetően a haj egészségesebbnek és ragyogóbbnak tűnik.

Esszenciális olajok: Az esszenciális olajok kiemelkedő nap- és hővédelmet nyújtanak a hajnak, védve azt a káros környezeti hatásoktól. Azonnali intenzív ápolást biztosítanak, amely segít megőrizni a haj egészségét és fényét.

Tedd kosárba néhány kattintással!

Mi segíthet még a hajszín védelmében?

NATULIQUE Hajszínfrissítők

A féltartós hajszínfrissítők ideálisak a hajszín frissítésére, amikor a szín már kezd fakulni, de még nem szükséges teljes festés. Ezek a termékek könnyen használhatók, és kiváló megoldást jelentenek, ha még nem szeretnél tartós festéket választani. A féltartós formula lehetővé teszi a szín finomabb megváltoztatását, így rugalmasabb módot kínál a hajszín frissítésére vagy visszaállítására.

Ez a természetes hatású, féltartós hajszínező tökéletes megoldás mindazok számára, akik élénk és egészséges hajra vágynak, anélkül, hogy lemondanának a természetes szépségről. A színpigmentek, ásványi anyagok és gyógynövények tökéletes harmóniában dolgoznak, hogy hajad gyönyörű fényben tündököljön. Az organikus olajok és kivonatok mélyen táplálják a hajszálakat, visszaadva azok rugalmasságát és vitalitását, így hajad minden nap ragyogóan egészségesnek tűnik. 

A termék 100%-ban mentes a káros vegyi anyagoktól, laktóztól, parabénektől, fenoxietanoltól és szulfátoktól, hogy nyugodtan élvezhesd a luxus hajápolást, tudva, hogy hajad és a környezet is biztonságban van. Az esszenciális olajokban gazdag formula tovább fokozza a haj természetes szépségét, miközben állatkísérlet-mentes és környezetbarát csomagolásával egy valóban tudatos választás a modern, öko-barát szépségápolási rutinodhoz.

Hatóanyagai:

Shea vaj: A sheafa gyümölcséből nyernek, magas zsírtartalmával kiváló kondicionáló és viszkozitás szabályozó. Hatékonyan hidratálja a fejbőrt, és jelentős jótékony hatással van annak egészségére. Az alkalmazása révén a fejbőr ápolt és hidratált marad.

Grapefruitolaj: Grapefruit héjából nyernek, ápoló és illatosító tulajdonságokkal rendelkezik. Hatékonyan kondicionálja a fejbőrt, miközben tisztító hatást gyakorol rá. Ennek köszönhetően a fejbőr friss és egészséges marad.

Mandarinhéjolaj: Erőteljes antioxidánsként védi a hajat a külső káros hatásokkal szemben. Hatékonyan kondicionálja a hajszálakat, javítva azok állapotát és ragyogását. Ennek köszönhetően a haj egészségesebb és védettebb marad.

őszi hajszíntrendek - barna haj árnyalatok

Az ősz tökéletes alkalom arra, hogy felfrissítsük hajszínünket válasszunk a legtrendibb barna haj árnyalatok közül. Akár a mély, meleg tónusokat, akár a világosabb, játékosabb változatokat kedveljük, fontos, hogy olyan barna haj árnyalatok közül válasszunk, amely illeszkedik a személyiségünkhöz és bőrtónusunkhoz. Emellett ne feledkezzünk meg a haj egészségéről sem!

A rendszeres ápolás és a megfelelő termékek használata elengedhetetlen ahhoz, hogy hajunk ne csak gyönyörű, hanem erős és egészséges is maradjon. Különösen érdemes ammóniamentes hajfestékeket választani, amelyek kíméletesebbek a hajhoz és a fejbőrhöz, így minimalizálják a károsodást, miközben hosszan tartó, ragyogó színt biztosítanak. Egy jól megválasztott hajszín és a megfelelő ápolás kombinációja nemcsak megújulást hozhat a megjelenésünkbe, de önbizalmunkat is erősítheti, így az új szezonban igazán ragyoghatunk.

Kövess minket és értesülj elsőként híreinkről, akcióinkról!