0
0
Subtotal: 0Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

blog kiemelt

Natulique organikus hajfestés

Az Natulique organikus hajfestés a fodrászok számára egyre népszerűbb a szépségiparban. Biztonságos és természetes alternatívát kínál a hagyományos hajfestékekkel szemben, lehetővé téve a stylistok számára, hogy gyönyörű és egyedi megjelenést hozzanak létre durva vegyszerek nélkül. Az organikus hajfestékek természetes összetevőkből, például növényi olajokból, gyógynövényekből és ásványi anyagokból készülnek, így egészségesebb megoldást kínálnak, amely kíméletes a hajhoz és a fejbőrhöz. Növekvő népszerűségének köszönhetően a fodrászok egészségesebb, természetesebb megjelenést biztosíthatnak ügyfeleiknek, ami miatt még többet szeretnének visszatérni. 

Naponta akár öt-hat vendéggel is találkozunk, akik közül minden negyedik küzd enyhe, vagy komolyabb haj- és fejbőrproblémával. Ilyen például, a száraz vagy éppen zsíros fejbőr, a fénytelen haj, a töredezett hajvégek, vagy akár az ősz hajszálak. A Natulique hajfesték remek választás lehet a fejbőrbetegségben szenvedőknek, mivel mentes a kemény vegyszerektől, amelyek irritálhatják és károsíthatják a fejbőrt. Olvass tovább és tudd meg miért a döntött több mint 20000 fodrász az organikus hajfestés mellett!

Fejbőr problémák stádiumai

Fejbőr problémák 3 stádiumra oszthatók, melyek kezelésének száma és gyógyulási ideje is eltérő lehet.

1. stádium

Tünetei közé tartozik a diszkomfortérzet, a túl gyors zsírosodás, a kiszáradás, a korpásodás, a viszketés, a bőrpír és a hajhullás.

2. stádium

Tünetei közé tartozik az erős zsírosodás, a száraz hajvég, a folyamatos korpásodás, a viszketés, az érzékenység a kemikáliákra, a ciklikus tünetek és a hajhullás.

3. stádium

Tünetei közé tartozik a szemmel látható problémák, a kisebesedett fejbőr, az intenzív hajhullás, a korpásodás, a pakkosodás, a kéregtelenítéssel is nehezen leszedhető felhám, a szag és az előrehaladott androgén alopecia.

Egy hajgyógyász felkeresése nagy segítség lehet, hiszen ő segít a diagnózis felállításában, megnézi, hogy mely hajszálak hullanak leginkább, és indokolt esetben szövettani vizsgálatra is küldi a fejbőrt, ezen kívül megvizsgálja a gombák, baktériumok jelenlétét.

blog képek (2)

A leggyakrabban előforduló fejbőr betegségek

A zsíros fejbőr és túlzott faggyútermelés lehet egy probléma, aminek jellemzői: a megnövekedett faggyúkiválasztás, aminek egyik tünete a korpásodás. A megnövekedett faggyútermelés a haj túlzott zsírosodásához vezet. A fokozódó faggyútermelődés miatt felgyorsul a sejtelhalás folyamata. A túltermelődött zsír összetapasztja a fejbőr elszarusodott sejtjeit, így azok nem peregnek ki a hajszálakból, hanem megragadnak a fejbőrön. Ez okozza aztán a korpásodást. A seborrhoea másik tünete a nagyon gyakran jelentkező, fokozott hajhullás. A zsíros korpa a zsíros fejbőr kísérője lehet. A haj olajos fényű, savas, zsíros szagú. A korpa jellemzője, hogy nem hullik; a sárgás fehér, sárgás barna, gömbölyded alakú korpadarabok, melyek a faggyúmirigy túltermelése miatt faggyúval átitatott, a fejbőrre és a hajszálakra 2-3 cm hosszan rátapadnak. A tüsző falán megtelepedő baktériumok okozzák kialakulását, melyek lebontják a zsírt és fokozott faggyútermelést hoznak létre.

A száraz fejbőr a csökkenő faggyúelválasztás hatására alakul ki, emiatt a száraz haj fakó, kemény tapintású, érdes felületű, fénytelen, nehezen formálható. A frizura nem tartós, a hajvégek világosabbak. A haj nehezen fésülhető, fésülés közben serceg, a hajszál vége töredezett, szétvált. A korpásodást egy gomba fokozott jelenléte okozhatja, amely a fejbőrbe ugyan nem tud behatolni, de fokozza a bőr felső rétegének hámlását.

A korpásodásnak lehetnek speciális fajtáji is: sebborrheás bőrgyulladás, pikkelysömör, ekcéma. Ezeknek a problémáknak a kezelése komolyabb szakmai tudást és felkészültséget igényel!

Kétféle hajhullást különböztetünk meg: normális, illetve kóros hajhullást. Napi 100 szál kihullása még teljesen normális és természetes. A kóros hajhullások közé tartozik a hormonális hajhullás, a diffúz hajhullás, foltos hajhullás és a teljes testszőrvesztés, de lehetnek speciális hajhullás típusok is: gombás fertőzésektől, fizikai roncsolástól, daganat vagy autoimmun betegségtől kialakult hajhullás. A hajhullás kivizsgálását érdemes laborvizsgálattal kezdeni.

Natulique oktatások

Úgy érzed a festések a gyengepontjaid? Szeretnéd a szakmai tudásod a Color Expert szakértők szintjére emelni, és a hajszíntervezéstől kezdve a legnépszerűbb technikákig mindent profin csinálni? Vegyél részt NATULIQUE oktatásainkon és szerezz szakmai tudást magas színvonalú szalonjainkban, ahol a legjobb anyagok és legkorszerűbb berendezések felhasználásával sajátíthatod el azt a tudást, amely valódi értéket jelent majd a munkaerőpiacon!

Milyen kemikáliákat kerüljünk, akár felhasználóként, akár szakemberként?

Parabének

A parabének gyakran használt tisztítószerek a samponokban, feladatuk a baktériumok elszaporodásának meggátolása. Fontos azonban tudni, hogy a parabének fitoösztrogének, melyek befolyásolják a hormonháztartás működését. A magas ösztrogéntartalmú élelmiszerek fogyasztása (mint például szója) számos tanulmány szerint növeli a rák kialakulásának kockázatát. Fontos tudni, hogy sok samponon a ”paraben free” megjelölés megtévesztő lehet, hiszen van rá esély, hogy másfajta kemikália helyettesíti azt. Ezért menjünk biztosra, és válasszunk organikus kozmetikumokat!

Mesterséges illatanyag

Miért rossz, ha egy termékben túl sok a szintetikus illatanyag? Ezek az összetevők nagyon durva bőrirritációt idézhetnek elő. Nem véletlen tehát, hogy a babáknak, illetve érzékeny bőrűeknek szánt termékekben csak minimális vagy – legtöbb esetben – semmilyen illatanyag sincs, ezek az igazi mindenmentes kozmetikumok! Azonban arra is fel kell hívnunk a figyelmed, hogy a 100%-ban natúr termékek összetevőlistájában a parfüm megnevezés kizárólag természetes illatanyagokat jelöl, így nem kell attól tartanod, hogy ezek a termékek az illatanyagok miatt irritációt okozhatnak.

Organikus hajápolás

A Natulique hajápoló és styling termékei kíméletes megoldást biztosítanak a fejbőr és haj számára. A termékek mögött az organikus összetevők, a természetes hajápolás és a professzionális minőség iránt szenvedély áll. A termékek mentesek a kemény vegyszerektől, amelyek tovább irritálhatják a fejbőrt és gyulladást okozhatnak. 

Ammónia

Miért is veszélyes ez az anyag, és miért fontos, hogy elkerüld?

A festékgyártók már régóta használják az ammóniát a termékeikben mert egyrészt az ammónia képes eltávolítani a meglévő hajszínt, másrészt pedig képes megnyitni a haj felső rétegét (a kutikulát) megkönnyítve a színező pigmentek bekerülését a hajszerkezetbe.

Néhány évvel ezelőttig, amíg meg nem jelentek az ammóniamentes hajfestékek, az ammónia elengedhetetlen alkotórésze volt a hajfestékeknek, mert csak ezzel lehetett elérni radikális színváltoztatásokat, biztosítani a hosszantartó fedést, illetve az ősz hajszálak teljes színezését.

Azonban az ammónia és a víz találkozásakor ammónium-hidroxid keletkezik, amely erősen irritáló hatású a bőrre nézve. Az ammóniát tartalmazó hajfestékek felvitele során, a festék közvetlenül a fejbőrrel kerül érintkezésbe, melynek során felszívódik a fejbőrön keresztül és bekerül a véráramba is. A fejbőrrel való közvetlen érintkezés irritációhoz vagy rosszabb esetben egyenesen allergiás reakciókhoz vezethet.

Gyakori tünet a fejbőr kipirosodása, viszketése, vagy égető érzése. További veszély még az ammóniát tartalmazó hajfesték felvitele közben jelentkező ammónia kipárolgás, ami irritálhatja a szemeket, a torkot, az arcüreget és a tüdőt. Extrémebb esetekben akár légzési nehézségeket is okozhat, illetve kedvezőtlen hatással van a már meglévő felső légúti megbetegedésekre nézve is. Ez a probléma persze nem csak a vendégeket, de sajnos a szakembereket is érinti, hiszen szinte egész nap ezeket a káros anyagokat lélegzik be, és dolgoznak velük. Ezen vegyszerek miatt a fodrászok fokozottan ki vannak téve a rákos megbetegedések kockázatának amit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Rákkutatási Hivatala (IARC) is megállapított.

Emellett az ammónia nem csak az emberre nézve káros, de komoly veszélyt jelent az állat- és növényvilág számára is. Az óceánokba keveredve sajnos a tengeri élővilágot is képes megmérgezni. Ammóniamentes hajfestékek választásával te is hozzájárulhatsz magad és környezeted védelméhez is!

blog képek (3)

Fejbőr probléma és hajfestés? Mi a megoldás?

Ne húzzuk az időt, térjünk a lényegre. Ha 100% organikus hajfestéket keresel, csalódást kell okoznunk. Ilyen egyszerűen nem létezik. De örömmel segítünk a megfelelő hajfesték kiválasztásában, eláruljuk, mi az, amit tudnod kell a hajfestékekről és mely összetevőktől kéne távol tartanod magad.

Fodrászként bizonyára tudod, hogy a kutikulát meg kell nyitni a tartós hajfestéshez – máskülönben nem lesz tartós az eredmény, mivel nem hatol be a kéregállományba. Az úgynevezett pH szabályozó végzi el ezt a feladatot. Sajnos ennél a pontnál elkerülhetetlen, hogy szintetikus anyagokhoz forduljunk segítségért. A különbség azonban abban rejlik, hogy a márkák milyen pH szabályozó anyagokat választanak. 

Közismert pH szabályozó összetevők:

Mit jelentenek ezek a szavak/összetevők? Ha ezeket az összetevőket megtalálod a hajfestékben, az előrelépést jelent a jó irányba! Ezek mindegyike ugyanis pH szabályozóként funkcionál és helyettesíti a káros… mindannyian ismerjük… ammóniát!

Tisztázzunk egy dolgot: Mondj NEMET az ammóniára! Jobb lesz neked, a vendégednek és a környezetednek is. Ha nem vagy benne biztos, miért is jársz jobban, ha meghozod ezt a döntést, nézd meg, mit mond az ammóniáról a New Yorki Egészségügyi Központ.

blog képek (4)

Mi a helyzet az ősz hajszálakkal?

Ahhoz, hogy a hajfesték tartós legyen és befedje az ősz hajat, szükség van egy P-Phenylenediamine (általános ismert nevén PPD) nevű anyagra. A PPD egy másik olyan kémiai anyag, amely alátámasztja a tényt, hogy nem létezik 100% organikus hajfesték. A PPD önmagában színtelen, így oxigénre van szüksége ahhoz, hogy színt nyerjen. Ezt megfigyelheted, ha az aktivátort elkevered a kiválasztott hajfestékkel.

A PPD oxidálóként is ismert, és az Európai Kozmetikai Jog által jóváhagyott hajfesték összetevő. Eszerint a PPD az EU 27 tagállamában engedélyezett a használata a hajfestékekben. Pár médiahírrel ellentétben a PPD sehol sem tiltott összetevő és nem veszélyes. A PPD-t azonban csak hajfestékben lehet alkalmazni és mennyiségi megkötéssel (maximum 2%-ot érhet el a hajon való alkalmazás során).

Amennyiben nem vagy allergiás a PPD-re, természetesen használhatsz olyan hajfestéket, amely alacsonyabb mennyiségben tartalmaz PPD-t. Kis mennyiségben a PPD nem okoz kellemetlenséget és kárt. Ha tehát 100% ősz hajfedést szeretnél, a PPD nélkülözhetetlen összetevő.

Több mint 20000 szakember döntött a Natulique organikus hajfestés mellett

A Natulique a legkíméletesebb hajfesték a világon, 100%-ban ammóniamentes, mégis kiemelkedő teljesítményű. Képes a fehér vagy ősz hajszálak 100%-os elfedésére, illetve akár négy árnyalatot is világosít a természetes hajszínen. A Natulique termékcsaládja egy rendkívül tartós, mégis 98,02 %-ban kemikáliamentes hajfestés lehetőségét kínálja a tudatos vendégek és fodrászok számára. Kifejezetten ajánlott érzékeny fejbőrű és gyengébb hajminőséggel rendelkező vendégek számára is.

Az érzékelhető gyengédség és a nagyszerű eredmények a különböző kiváló minőségű olajos bázisú organikus kivonatoknak és natúr olajkivonatoknak köszönhetőek, amelyek használata megvédi a haj szerkezetét a festési folyamat közben.

Regenerálja a hajszerkezetet, kíméletes a fejbőrhöz, 100%-ban képes elfedni az ősz hajszálakat, használatával fényes, ápolt és egészséges lesz a haj, életteli divatszíneinek köszönhetően pedig bármelyik trend (például balayage, babylights, airtouch) kielégíthető. A természetes hajszínen akár négy árnyalatot is képes világosítani, roncsolás nélkül. Használatával minimalizálható a fejbőrbetegségek kialakulásának és a hajszerkezet roncsolódásának esélye. Finish hajápoló termékeivel folyamatosan biztosítani tudja a haj, – illetve a fejbőr egészségének megőrzését, a szalonkezelés során megszokott minőségben.

Vendégeid hajfesték allergiával vagy fejbőr problémákkal küzdenek? Nem kell lemondaniuk álmaik hajszínéről. Fodrász szakemberként szeretnénk egy hosszútávú és tartós megoldást nyújtani abban az esetben is, amikor a vendég hajgyógyászati problémák okozta tüneteket, vagy hajfesték okozta allergiát tapasztal, így mellőznie kell a hajfestést, pedig szüksége lenne rá. Válaszd a megbízhatóságot, dönts az organikus mellett, kevesebb kemikáliával és több natúr hatóanyaggal!

Kövess minket és értesülj elsőként híreinkről, akcióinkról!